dinsdag 1 februari 2011

Artist-Statement 12-01-2011

Dingen!

Dingen omringen me. Soms laten die dingen me onverschillig, maar meestal wekken ze hebzucht bij me op, want ik ben een hebberig persoon, een gulzige consument.

Maar ik consumeer niet zonder meer, want mijn voorkeur gaat uit naar mijn eigen schepsels. Ik honger naar mijn eigen werk. Ik omring me met dingen.

Mijn schepsels zijn dingen die leven, soms voor lang, soms maar kort. Soms luidruchtig, soms stil. De ene keer als slachtoffer, de andere keer als dader. Het zijn wezens die het midden houden tussen Dier, Vrouw en Kind en eigenschappen die ik ze meegeef zijn dubbelzinnigheid, onschuld, humor, melancholie, wreedheid, opwinding en venijn.

Een onbedwingbare naaiwoede drijft mij tot het maken van kostuums en ruimtelijke objecten, die ik gebruik voor films, foto’s en performances. Ik heb alle touwtjes, draadjes en teugels in handen, want ik ben tegelijkertijd kunstenaar, acteur en regisseur. Ik neem de realiteit en herschik die tot een half-realiteit die me beter bevalt. Met die half-realiteit probeer ik de hypocrisie van het dagelijks leven de bedwingen.

1 opmerking:

Blogarchief