dinsdag 23 september 2008

Introductie

De Introductie: een nieuw begin van dit spannende jaar. Wat zijn er veel leerlingen! En wat is er maar een klein busje om al deze leerlingen mee te nemen, denk ik, als ik in Breda op het station aankom.
Op de eerste dag gebeurt er nog niet veel: ik leer alleen dat ik in groep 7 terecht ben gekomen en ik zie wat gezichten van klasgenoten.
De tweede dag is al interessanter: We krijgen een berg karton om ons idool uit op te bouwen.
Ik koos Marten Toonder als idool. Hij schiep de wereld van de heer Ollie B. Bommel en daar ben ik hem heel dankbaar voor, want wat een geweldige wereld is dat! Zeer scherp geschreven en ook nog eens zeer treffend getekend. Een voorbeeld voor mij.
Uiteindelijk heb ik er voor gekozen om Bommel te bouwen, want dat is toch wel degene om wie het eigenlijk gaat. Grotere kans dat mensen hem herkennen. En inderdaad, uiteindelijk hoorde ik ook mensen zeggen: "Oh ja, dat is die beer, hoe heettie ook al weer..."
(fotomateriaal volgt)
Het meest verrast was ik over het feit dat het rechtop bleef staan. Dat viel me weer mee! Uiteindelijk werd het een spectaculaire tentoonstelling van allerlei figuren. Ik vond het erg boeiend om te zien wat iedereen er van maakte. Sommige tekeningen vond ik erg mooi, terwijl ik bij anderen de kartonnen constructies weer heel grappig, mooi of vernuftig vond. Goed om zo eens rond te kijken en te zien hoe anderen in de weer zijn.
De vrijdag bezochten wij Antwerpen. Eerst het Museum voor Schone kunsten. Wat een enorm museum is dat en wat is er veel te zien! We hebben er lang rondgelopen, maar niet lang genoeg om alles uitgebreid te kunnen bekijken. en ik moet ook zeggen dat de religieus getinte werken me minder boeien. Wel is het fascinerend om alle details op zo'n enorm doek te bekijken, met wat een precisie dat allemaal geschilderd is. Ik zag hier en daar werken die ik herkende uit tekstboeken. Daar waren het maar kleine plaatjes, maar om het in het echt te zien is veel ontzagwekkender.
Het tweede museum (maar het was niet echt een museum) vond ik nog veel boeiender; er gebeurde van alles; beweging, geluid, herrie, loslopende kippen... Tussen de plantenkassen was het een levendige bedoening. Touwen werden de lucht in gezwiept, kistjes trilden, water gleed door buizen heen en hazen typten berichten.
De trend leek wel een beetje te zijn: geen kunst zonder dode dieren. Er waren een hoop dode dieren (en delen daarvan) te zien. Opgezet of badend in het bloed. Boeiend om te zien, dat zeker, maar ook een beetje naar. Als ik later kunstenaar word, dan doe ik toch niet mee aan die trend...
Daarna kropen we met z'n allen weer terug in de bus en reden we naar huis. De eerste week zat er al weer op! Wie er nou allemaal bij mij in de klas zaten, dat wist ik nog steeds niet, maar daar zou ik nog wel achter komen. Het begin was er in elk geval.

woensdag 17 september 2008

Voorwoord

Welkom op deze website.

Binnenkort is hier mijn werk te bezichtigen.
Ook kunt u lezen over mijn belevenissen op het St. Joost. Ik zal daar in de loop der tijd over schrijven en ook over wat dat allemaal bij mij teweeg brengt. Ik verwacht dat dat heel wat zal zijn.
Maar stoort u zich daar vooral niet aan.
Enjoy!

Blogarchief